Εκτυπωτής-printer για παραγγελιοληψία

Εκτυπωτής-printer για το πρόγραμμα παραγγελιοληψίας σας | Πλήρης οδηγός

Τα συστήματα παραγγελιών αποτελούνται από διάφορα περιφερειακά μηχανήματα. Τα μηχανήματα αυτά τα χρησιμοποιούμε σε διάφορες εργασίες των προγραμμάτων, με σκοπό την διευκόλυνσή μας. Ο εκτυπωτής-printer για παραγγελιοληψία είναι από τα πιο απαραίτητα, αφού αυτός αναλαμβάνει τις εκτυπώσεις μας. Όταν έρθει όμως η ώρα, με τι κριτήρια θα επιλέξετε τον κατάλληλο για εσάς και για το πρόγραμμα παραγγελιοληψίας σας;

Laser – Inkjet – Direct Thermal

Στις μέρες μας, η τεχνολογία του εκτυπωτή, είτε είμαστε οικιακοί χρήστες είτε χρήστες γραφείου, χωρίζεται σε δύο κατηγορίες. Την laser εκτύπωση και την inkjet εκτύπωση, με μελάνι. Ωστόσο, στον χώρο της εστίασης υπάρχει μία κυρίαρχη επιλογή, που είναι η direct thermal εκτύπωση. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι θερμικοί εκτυπωτές για συστήματα παραγγελιοληψίας, ασύρματης ή όχι. Για τους παλαιότερους, υπήρχε και η τεχνολογία dot-matrix εκτυπωτών. Οι dot-matrix εκτυπωτές, έλυναν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι θερμικοί στην κουζίνα, με την θερμότητα και την υγρασία. Το οποίο σημαίνει, ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε το χαρτί της παραγγελίας πάνω από εστίες φωτιάς. Η τεχνολογία αυτή όμως, σιγά σιγά, έχει εγκαταλειφθεί.

Γιατί ο εκτυπωτής-printer για παραγγελιοληψία έχει διαφορετική τεχνολογία από αυτή των εκτυπωτών που χρησιμοποιούμε στο σπίτι ή στο γραφείο μας;

Πρώτα από όλα, θα επικεντρωθούμε στα πλεονεκτήματα και στα μειονεκτήματα των μεθόδων εκτύπωσης. Στη συνέχεια, θα ασχοληθούμε με τις ανάγκες της παραγγελιοληψίας. Οπότε εντέλει, θα απαντηθεί το ερώτημα, γιατί οι τεχνολογίες αυτές είναι διαφορετικές στα συστήματα παραγγελιοληψίας.

Οι θερμικοί εκτυπωτές είναι μονόδρομος για όλες τις εγκαταστάσεις λιανικής πώλησης, καθώς και κάθε σημείου που απαιτεί γρήγορους ρυθμούς. Στους εκτυπωτές αυτούς, η κεφαλή επιτυγχάνει την εκτύπωση του χαρτιού, θερμαίνοντας την επιφάνεια του. Χρησιμοποιείται ειδικό θερμικό χαρτί, ώστε να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και η υψηλότερη δυνατή ανάλυση.

Η θερμική τεχνολογία μας προσφέρει τα εξής πλεονεκτήματα:
  • Πολύ γρήγορη εκτύπωση, ταχύτερη και από αυτή ενός laser εκτυπωτή.
  • Σχεδόν αθόρυβη εκτύπωση.
  • Υψηλή ανάλυση, κατάλληλη ώστε να είναι πολύ ευδιάκριτοι οι χαρακτήρες.
  • Αντικατάσταση μόνο στο χαρτί. Δεν υπάρχει μελάνι ή γραφίτης για αλλαγή.
  • Δεν υπάρχουν πολλά κινούμενα μέρη. Σαν αποτέλεσμα, μεγάλη αντοχή στον χρόνο.
Η θερμική τεχνολογία έχει τα εξής μειονεκτήματα:
  • Το θερμικό χαρτί είναι ευαίσθητο στην θερμότητα. Εάν οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες, μπορεί να έχουμε αλλοίωση των χαρακτήρων.
  • Διατίθεται συνήθως μόνο σε μαύρο χρώμα. Είναι λίγα και συγκεκριμένα τα μοντέλα που υποστηρίζουν έγχρωμη εκτύπωση.
  • Το ειδικό, θερμικό ρολό χαρτιού είναι ακριβότερο από το απλό χαρτί.

Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκτυπωτές laser ή inkjet στη παραγγελιοληψία, τελικά γιατί:

  1. Είναι δύσκολο να χωρέσει αυτή η σύνθετη τεχνολογία σε ένα μικρό κουτί. To πιο συνηθισμένο μέγεθος ενός θερμικού εκτυπωτή, δεν ξεπερνά τα 20 x 15 cm. Μην ξεχνάτε ότι, ο χώρος που καταλαμβάνει ένας εκτυπωτής σε ένα εστιατόριο είναι πολύτιμος.
  2. Ένα κατάστημα μπορεί να ξεπερνάει κατά μέσο όρο τις 380 αποδείξεις ανά ημέρα. Αυτό μεταφράζεται σε 63 σελίδες εκτυπώσεων μεγέθους letter. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, μια κασέτα μελάνης θα διαρκέσει περίπου 3,5 μέρες  στην παραγγελιοληψία. Ένας γραφίτης laser  θα διαρκέσει περίπου 30 μέρες. Αναλογιστείτε ότι, να αγοράζεται μελάνι κάθε 3,5 μέρες ή τόνερ κάθε μήνα, κάνει το κόστος  χρήσης απαγορευτικό.
  3. Ένας inkjet εκτυπωτής, με ψεκασμό μελάνης, θα μουτζούρωνε εύκολα την απόδειξη. Με δεδομένο ότι έρχεται άμεσα σε επαφή με τα χέρια του ταμία και του πελάτη, στο σημείο πώλησης.
  4. Ένας εκτυπωτής laser θα χρειαστεί από 10 μέχρι 20 δευτερόλεπτα, σαν χρόνο προθέρμανσης, για να ξεκινήσει να εκτυπώνει. Το οποίο, μπορεί να σημαίνει τεράστια καθυστέρηση στο ταμείο.

Μπορεί να ακούγεται εύκολη υπόθεση στα αυτιά μας, αλλά μήπως τελικά είναι από τις πιο σημαντικές επιλογές; Είναι ένα από τα κομμάτια που συνήθως δε δίνουμε σημασία. Καταλήγουμε συνήθως να επιλέγουμε τον φθηνότερο, γιατί η φιλοσοφία μας είναι “έλα καλέ, ένας εκτυπωτής είναι”. Όμως, όταν δυσλειτουργούν και αρχίζουν οι χειρόγραφες αποδείξεις, τότε καταλαβαίνουμε ότι έπρεπε να είχαμε επενδύσει σωστά σε αυτό το κομμάτι. Μη διστάσετε λοιπόν να κάνετε τα ερωτήματά σας, στους εκπροσώπους της eLINK, πριν κάνετε την όποια αγορά. Σημαντικές παράμετροι, όπως ταχύτητα εκτύπωσης, συνδεσιμότητα και driver, είναι ίσως άγνωστες λέξεις σε εσάς. Μην ανησυχείτε όμως, σας παρέχουμε κάθε πληροφορία πριν και μετά την αγορά του προγράμματος παραγγελιοληψίας μας.

Ο κατάλληλος εκτυπωτής-printer για παραγγελιοληψία:

Λύσεις πραγματικά άριστες, σε σχέση τιμής και απόδοσης, όπως είναι το μοντέλο Printer XP-C260N. Με ιδιαίτερα χαμηλή τιμή αγοράς, πετυχαίνει ταχύτητες εκτύπωσης πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας. Ξεχωρίζει για το design και το μικρό μέγεθός του, ώστε να καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο στο ταμείο ή την κουζίνα σας.

Για τους πιο απαιτητικούς, θα προτείνουμε το μοντέλο Printer U80300i. Έχει την μεγαλύτερη ταχύτητα εκτύπωσης, και τριπλό interface, δηλαδή σύνδεση με ethernet-usb-serial. Εμφανίστηκε στην αγορά πριν 3 χρόνια περίπου, και δουλεύει αδιάκοπα όπου έχει τοποθετηθεί.

Για εσάς που ζητάτε την μεγαλύτερη αντοχή και ποιότητα, υπάρχει ο Printer LK-TE322. Έχει  εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και δυνατότητα χαρτιού και στα 57mm. Μπορεί να έχει υψηλότερο κόστος στην αρχική του αγορά, αλλά σίγουρο θα σας κερδίσει, και θα δικαιώσει την επιλογή σας.

Ελπίζουμε, με αυτό μας το άρθρο, να σας βοηθήσαμε στην κατανόηση των μεθόδων εκτύπωσης. Όπως επίσης, και στα χαρακτηριστικά που πρέπει να καλύπτει ένας εκτυπωτής παραγγελιοληψίας για να τον επιλέξετε για το κατάστημά σας.

Συνοψίζοντας, οι εκτυπωτές είναι ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι του hardware παραγγελιοληψίας. Όταν κάνουμε την σωστή επιλογή, εξασφαλίζουμε ταχύτητα και αξιοπιστία στο σύστημά μας. Μην διστάσετε να συμβουλευτείτε τους συνεργάτες μας, για να είστε βέβαιοι ότι έχετε επιλέξει αυτό που χρειάζεστε.

H eLINK διαθέτει όλη την τεχνογνωσία και εμπειρία ώστε να σας συμβουλέψει και να σας παραδώσει λύσεις ασύρματης παραγγελιοληψίας για εστιατόρια, bar, clubs, cafe, delivery & take away. Προσφέρουμε λύσεις με PDA & Android προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες και φυσικά υποστήριξη για όλο μας το hardware.

eLINK τηλέφωνο επικοινωνίας: 2104531314

Leave a comment